't Akkosjeke
Tweedehandsmarkt voor kinderkleding - 16 jaar

 
    Home     Nieuws en Events     Nuttige info  
 
Richtlijnen verkoper
kinderkleding

Richtlijnen voor de verkopers
bij het inschrijven
van de te verkopen kinderkleding :

1. Aankoop van een verkooplijst. Een verkooplijst kan u aankopen bij een aparte stand op de verkoop zélf. Deze kost € 5 per stuk. Deze lijst dient dan voor het indienen van te verkopen kleding op de eerstvolgende verkoop.

2. Inschrijven van de kleding gebeurt door de verkoper thuis.

3. Selecteer de kleding die u wil verkopen, want u mag slechts 20 stuks inschrijven.

 • Onze opzet is een tweedehands kledingbeurs voor kinderen, baby's en jeugd.

 • Ons koperspubliek bestaat vooral uit ouders van jonge en opgroeiende kinderen en tieners tot 16 jaar. Vermijd dus al te klassieke kleding voor volwassenen.

 • Zwangerschapskleding wordt ook aanvaard. Hieronder benadrukken wij wat wél en niet wordt aanvaard:

 • Mag niet: kleding voor volwassenen, T-shirts met vakantie-opschriften (vb. "I love Rome",…), onderbroeken, sokken, babyhemdjes, brassières, eerste lakentjes, onechte twee-stuks.

 • Mag wél: Alle (seizoensgebonden) kleding toegestaan voor deze beurs, zwangerschapskledij, trappel-/slaapzak, broekkousen.

 • Andere: Schoeisel wordt niet aanvaard, tenzij specifieke, doelgerichte schoenen zoals skibotten, balletschoentjes, voetbalschoenen, rijlaarzen, watersandalen, regenlaarzen… indien nieuw of in bijna ongedragen staat.

4. Controleer sluitingen, knopen, ritsen, ... Zorg ervoor dat de kleding proper is en fris ruikt en dat het vrij is van scheuren, gaten of vlekken.

5. Vul uw lijst in als volgt: omschrijf leesbaar en duidelijk uw kledingstuk zoals in het voorbeeld, gebruik makende van kleur en maat. Vul zoveel mogelijk alle kolommen in.

 • Prijs: Wat u noteert, is uw verkoopprijs (vb. €5). De prijzen moeten afgerond worden tot op de euro. Als uw kledingstuk van €5 verkocht werd, ontvangt u €4,50 (€0,50 is voor de organisatiekosten, nl. 10% van uw verkoopprijs). Bij financiële overschotten steunt de medewerkersgroep hiermee een goed-doel project in binnen- of buitenland.
  Stukken kledij van meer dan 25 € worden op eigen risico in de rekken gehangen.

 • Omschrijving: de bijzonderheden aan het kledingstuk zijn belangrijk: er hangen misschien wel 10 jeansbroeken van dezelfde leeftijd in de rekken!

 • Kleur: de hoofdkleur, eventueel motieven.

 • Merk: volg zoveel mogelijk het kledingetiket.

 • Leeftijd: volg zoveel mogelijk het kledingetiket.

 • Aantal stuks: twee-stuks (of meer-stuks) die één geheel vormen (vb. rokje met riem), schrijft u in bij 1 nummer. Vermeld 2stuks of 3stuks op de lijst. U krijgt enkel extra kaartjes voor deze gevallen. Elk onderdeel krijgt een etiket. Herhaal dan ook alle gegevens op de extra kaartjes (maat, prijs, 2stuks,…). Deze stukken worden door de medewerkers samen opgehangen en verkocht.

Vergeet uw lijst niet mee te brengen op vrijdag!

6. De klevers: Op de klevers staat het lijstnummer en het volgnummer al vermeld. U noteert de maat en de prijs (in euro), dezelfde prijs zoals op de lijst. Eventueel 2stuks, 3stuks enz.
Bij meerdere stukken kleeft u 1 klever op het belangrijkste kledingstuk. Gebruik de extra kaartjes voor de bijhorende stukken. Kleef de sticker of het kaartje op de buitenkant van het kledingstuk, vooraan rechts. De beschreven kant moet goed zichtbaar zijn. Kleef het zó vast dat het niet meer loskomt bij het aanpassen, desnoods maakt u het vast met een veiligheidsspeld (niet naaien of vastnieten, want dat kan de kledij beschadigen!) Op sommige stoffen, vooral wol en synthetische stoffen komt de klever snel los en gaat hij verloren. U bespaart ons veel zoek- en puzzelwerk indien u de klever extra vast zou maken (veiligheids- spelden gebruiken). Wij kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor diefstal of eventuele schade, veroorzaakt door het niet naleven van deze veiligheidsregels.

7. Wasmanden:

 • U brengt uw kleren mee in één gemarkeerde wasmand of stevige kartonnen doos. Op deze wasmand of doos hebt u - goed zichtbaar - het label aangebracht, dat u meegeleverd werd met de lijst. Als u het label verloren zou zijn, klikt u hier (PDF, 16 KB) om een nieuw exemplaar af te drukken.

 • Na de keuring van ieder kledingstuk, hangt u de goedgekeurde stukken op op een rek. Hiervoor krijgt u van ons de nodige kapstokken. U hoeft dus zelf geen kapstokken mee te brengen. U krijgt van ons ook een ontvangstbewijs voor de aangeleverde kleding.

 • Uw wasmand blijft bij ons. Wij zullen uw niet-verkochte kleren hier terug in opbergen, samen met uw lijst van verkochte en niet-verkochte stukken. Deze komt u dan op zondag afhalen bij de uitbetaling.
 
Richtlijnen verkoper (kinderkl.) 01
Richtlijnen verkoper (volw.kl.) 02
Werkwijze verkoop 03
Verkoop kleding volwassenen 04
Veelgestelde vragen 05
 
> >html>>